Over ons

De specialiteit van ons kantoor is het taxeren van allerlei soorten onroerend goed. Ook in beleggingstaxaties of taxaties van bedrijfsmatig onroerend goed zijn wij thuis.

Door onze ervaring en kennis van de markt, zijn wij in staat op snelle en deskundige wijze goed onderbouwde taxatierapporten te leveren. Alle aspecten die relevant zijn, krijgen bij Taxatieservice Brabant de aandacht die ze verdienen: marktwaarde, bouwkundige staat, juridische zaken en de ondergrond, om maar enkele van die aspecten te noemen.

Onze taxateurs zijn lid van VastgoedPro en/of NVM en ingeschreven in het taxatieregister VastgoedCert. Wij kunnen hierdoor de garantie geven dat de taxatie voldoet aan de eisen van alle hypotheekverstrekkers in Nederland.

Wij verzenden uw rapport uiterlijk drie werkdagen na opname van de woning.

Kwaliteitswaarborg
Sinds er geen wettelijke beëdiging meer is, mag iedereen zich makelaar of taxateur noemen. Een risicovolle ontwikkeling, gezien de bedragen die bij de aan- en verkoop van onroerend goed komen kijken. Daarom is in 2004 de Stichting VastgoedCert opgericht, een branchebreed platform dat gecertificeerde makelaars en taxateurs in onroerende zaken registreert op basis van hun vakbekwaamheid.

Bij VastgoedCert zijn ruim 6.500 gecertificeerde makelaars en taxateurs geregistreerd. Deze makelaars en taxateurs worden gecertificeerd door een Certificerende Instelling (KEMA) op basis van de vereisten die VastgoedCert heeft vastgesteld. Deze eisen zijn vastgelegd in het certificatieschema. Bij VastgoedCert aangesloten brancheorganisaties zijn NVM, NVR en VastgoedPRO. Andere aangesloten organisaties zijn o.a. Vereniging Eigen Huis, Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Notariële Beroepsorganisatie.